زبان بدن هویت شما را شکل می دهد

زبان بدن و شکل گیری هویت و شخصیت

چگونه زبان بدن شما میتواند ذهنیت شما را تغییر دهد؟

دوستان عزیز سلام . در راستای بازنشر محتوای مفید مرتبط با موضوع آموزش مهارت های زندگی باز هم با یکی دیگر از بهترین ویدیوهای آموزشی سایت تد با عنوان زبان بدن هویت شما را شکل می دهد در خدمت شما هستم .

در این ویدیو خانم امي كودي به عنوان استاد روان شناسي اجتماعي  قصد دارد تا به ما نشان دهد چگونه مي توانيم با ايجاد تغييراتي در ارتباط غیر کلامی و  زبان بدن خود ، در رفتارها و نگرش هايمان هم تغييرات بسیار موثر و مفيدي ايجاد می کند .

ویدیوی کامل این سخنرانی را می توانید اینجا مشاهده کنید.

زماني كه ما از زبان بدن و يا رفتارهاي غير كلامي صحبت مي كنيم منظورمان نوعي زبان براي برقراري ارتباط  با ديگران است .يعني ما به وسيله زبان  بدن خود پيام هايي را با يكديگر رد و بدل مي كنيم .

نكته مهم اينجاست كه اين پيام مهاي غير كلامي، مي توانند در قضاوت و ارزيابي هاي ما در زندگي  تاثير معناداري داشته باشند مانند تاثیر در استخدام نيروي كار ، انتخاب شريك زندگي و ….

خانم كودي در ویدیوی زبان بدن هویت شما را شکل می دهد به اين اشاره مي كند كه وقتی  ما به رفتارهاي غير كلامي فكر مي كنيم در واقع به اين مسئله توجه  مي كنيم كه ما با دیدن رفتارهای غیر کلامی ديگران، آنها را چگونه قضاوت مي كنيم و همچنین  آنها در مورد ما چگونه قضاوت مي كنند و ماحصل اين قضاوت ها چيست ؟

نكته اي كه معمولاً افراد به آن توجه نمي كنند اين است كه ما خودمان هم  تحت تاثير رفتارهاي غير كلامي مان هستيم . یعنی رفتارهای غیرکلامی ما و زبان بدنی که نمایش می دهیم می تواند در حوزه انديشه ها ، احساسات و فيزيولوژي خودمان هم تاثیر گذار باشد .

ايشان در ادامه اشاره مي كند كه به عنوان يك روان شناس اجتماعي در زمينه عوامل تغيير دهنده قدرت كار مي كرده  و علاقه مند به شناخت روشهاي غير كلامي بيان  برتري و قدرت بوده  است .

موضوع جالب توجه در این زمینه زبان بدن  این بود که  رفتارهايي مثل باز كردن دستها ، كشيدن بدن و به اصطلاح گسترده كردن خود به عنوان تعدادي از اين رفتار های نشان دهنده حس قدرت شناخته شدند و اين رفتارها  بين تمام جانداران مشترك بوده و از ديرباز تا كنون رواج داشته است.

زبان بدن و ژست قدرت

و نکته بسیار حائز اهمیت این بود که اين روش “بيان غرور” حتي در افرادي كه به طور مادر زادي نابينا بودند هم با ديگران تفاوتي نداشته است .

رفتارهای غیر کلامی در زمان ناراحتی

خوب دوستان در ادامه مقاله زبان بدن هویت شما را شکل می دهد به این موضوع می رسیم که ما در زمان ناراحتی چه  زبان بدن  و رفتارهای غیر کلامی از خودمان نشان می دهیم و آیا  در این رفتار ها هم اشتراکی وجود دارد ؟

ما انسانها  وقتي كه احساس ناتواني داريم دقيقاً برعكس عمل مي كنيم يعني در خود فرو مي رويم و جمع مي شويم .  خودمان را كوچك مي كنيم و از ديگران فاصله مي گيريم  و در اين مورد هم انسان ها و جانوران ديگر كارهاي يكسان و مشابهی  مي كنند .

زبان بدن و ژست ضعف

رفتارهای غیرکلامی در ارتباط متقابل

نكته مهم : ما در زمينه رفتارهاي غير كلامي با دیگران  بيشتر اوقات برعكس عمل مي كنيم و رفتارهاي يكديگر را كامل مي كنيم . يعني وقتي فردي از موضع قدرت با ما برخورد مي كند ما عمدتاً گرايش داريم كه خودمان را كوچك كنيم.

تفاوت هاي زنان و مردان در رفتارهاي غير كلامي و زبان بدن 

يك بررسي در ميان دانشجويان نشان داد كه در ميان آنها هم تعدادي هستند كه در روابط معمولی خود  رفتارهاي غير كلامي ناشي از قدرت را نشان مي دهند و اين افراد مشاركت بيشتري هم در كلاس داشتند و در مقابل تعداد ديگري از دانشجويان بودند كه رفتارهاي غير كلامي ناشي از ضعف بيشتري در كلاس از خود نشان می دادند و همچنین این افراد  مشاركت کمتری هم در کلاس  داشته اند .

يكي از چيزهايي كه در ميان دانشجويان ديده مي شد  تفاوت هاي آشكاري بود كه بين دختران و پسران دانشجو ديده مي شد یعنی زنان معمولاً رفتارهای غیرکلامی ناشی از ضعف را بیشتر نشان می دادند و دلیل این مسئله این بود که  زنان از ديرباز خودشان  را ضعيف تر از  مردها  احساس  مي كردند.

تا اینجای مقاله زبان بدن هویت شما را شکل می دهد متوجه شدیم که زبان بدن و رفتارهاي غير كلامي ما بر قضاوت ديگران نسبت به ما تاثير گذار است . آيا انجام اين رفتارهاي روي  انديشه و احساس خود ما هم تاثير مي گذارد ؟‌  چيزي كه تاييد شده نشان دهنده تاثير رفتارهاي غير كلامي است. مثلا  شما وقتي شاد هستيد لبخند مي زنيد ولي اگر به صورت تصنعي و با گذاشتن يك خودكار بين دندانهايتان حالت خنده بگيريد هم احساس شادي مي كنيد .یعنی انجام مصنوعی یک رفتار می تواند احساس حقیقی در ما ایجاد کند .

در ادامه خانم کودی به بررسی هورمون هایی پرداخت که در زمان احساس قدرت و ضعف ترشح می شوند .

هورمون تستسترون كه هنگام احساس قدرت ترشح مي شود و هورمون كورتيزول هنگام احساس ناراحتي و ضعف .

در يك آزمايش خانم كودي تعدادي از افراد را دعوت كرد  و در ابتدا نمونه بزاق دهان آنها را گرفت. سپس از آنها خواست تا به اندازه دو دقيقه با زبان بدن ، ژستهاي قدرت و يا ضعف را وانمودكنند و بعد از آن به افراد فرصت يك شرط بندي داده شد و در انتها مجدداً بزاق آنها مورد بررسي قرار گرفت . نتيجه قابل توجه اين آزمايش اين بود كه افراد بعد از اينكه وانمود مي كردند قدرت دارند به ميزان بيشتري در شرط بندي شركت مي كردند و مهمتر اينكه سطح  هورمون تستسترون که نشانگر قدرتمندی است  در آنها هم افزايش پيدا مي كرد و در مورد افرادي كه ژستهاي مربوط به ضعف را وانمود مي كردند هم به ميزان كمتري در شرط بندي شركت مي كردند و در انتها هورمون كورتيزول آنها كه نشان دهنده سطح تنش است افزايش پيدا مي كرد.

يعني فقط با وانمود كردن حالت هاي غير كلامي مربوط به قدرت و ضعف هورمونهاي افراد نيز واكنش نشان داده و ترشح می کنند .

نتیجه این آزمایشها نشان دهنده این حقیقت است که اين رفتارهای غیر کلامی (حتی تصنعی ونمایشی ) تعيين كننده چگونگی فكر كردن و احساس ما نسبت به خودمان هستند و این که حرکات  بدن ما  می تواند ذهنمان را تغيير دهد.

سوال دوم : آيا ژست قدرت براي چند دقيقه مي تواند زندگي ما را به طرز معنا داري تغيير دهد ؟‌

آزمایش زبان بدن

برای پاسخ به این سوال خانم کودی آزمایش دیگری در یک محیط واقعی ترتیب داد که در آن تعدادی از افراد انتخاب شدند و از آنها خواسته شد تا دوباره ژستهای مربوط به قدرت و ضعف را به مدت 2 دقیقه قبل از انجام یک مصاحبه شغلی وانمود کنند و در اتاق مصاحبه هم شرایطی را ایجاد کردند که مصاحبه کنندگان واکنش خنثی نسبت به آنها داشته باشند و این بی تفاوتی ،  ناخواسته باعث افزایش هورمون کورتیزول در این افراد می شد و سطح تنش آنها را بالا می برد  .

در پایان آزمایش نتیجه شگفت آوربود . یعنی همه افرادی که قبل از انجام مصاحبه ژست قدرت را وانمود کرده بودند صرف نظر از بقیه شرایط ،  در این آزمون نمره قبولی گرفتند و افرادی که ژست ضعف گرفته بودند مردود شدند .

بدن های ما می تواند ذهن ما را عوض کند. و ذهن ما می تواند رفتارهای ما را تغییر دهد و رفتارهای ما می تواند بازدهی ما را افزایش دهد. 

خانم کودی جمله درخشانی در پاسخ به افرادی که نسبت به  موضوع تاثیر زبان بدن و رفتارهای غیر کلامی  تردید دارند ارائه میکند.  تا زمانی که به نتیجه نرسیدید وانمودکنید و ادا در بیارید تا به نتیجه برسید و تبدیل شوید به چیزی که میخواهید .

(fake it until you become it) و این کار باعث می شود تا وقتی به جایی که می خواستید رسیدید احساس نکنید به آن جایگاه تعلق ندارید و نسبت به خودتان حس بدی نداشته باشید.

دو ماجرای تاثیر گذار

امی کودی به داستانی از زندگی خودش اشاره می کند؛ زمانی که در اثر یک تصادف به شدت آسیب می بیند به حدی که به گفته  پزشکان آیکیوی او دچار کاهش شده بود و این مساله باعث شده بود که روحیه او به شدت ضعیف شده و احساس ناتوانی کند و خیلی از افرادی که او را می شناختند هم به او پیشنهاد کردند که بی خیال ادامه تحصیل در دانشگاه شود .

اما امی ایستاد و تلاش کرد و تلاش کرد تا سرانجام  در حالی که چهار سال بیشتر از هم سن و سالهایش  درس خوانده بود فارغ التحصیل شد و به واسطه یکی از اساتیدش در دانشگاه پرینستون پذیرفته شد و این درحالی بود که از درون احساس می کرد شایستگی حضور در این دانشگاه را ندارد.

بنابر این شب  قبل از انجام سخنرانی آغاز سال تحصیلی جدید  از ترس اینکه مبادا دیگران در مورد او قضاوت منفی داشته باشند و او را شایسته  حضور  در  دانشگاه نداند به استادش گفت که می خواهد از حضور در دانشگاه انصر اف دهد اما  استادش به اوگفت :تو باید بمانی و فقط کاری که باید انجام دهی این است که فقط وانمود کنی .

قراره از این به بعد هر سخنرانی که از تو خواستند قبول کنی  و فقط آن را در هر شرایطی انجام بدی  . حتی اگر ترسیدی و احساس فلج شدن میکنی ، حتی اگر احساس می کنی که نفست بند آمده، فقط باید آن کار را انجام بدی تا زمانی که به جایی برسی که ببینی بدون هیچ ترسی مشغول انجام دادم آن کار هستی و تبدیل به فردی شدی که باید باشی .

5 سال بعد و تکرار تاریخ

امی کودی این کار  را انجام داد و 5 سال بعد زمانی که خودش به عنوان استاد  در دانشگاه هاروارد تدریس می کرد با یکی از دانشجویانش مواجه شد که بسیار خجالتی بود و روزی به دفتر او آمد و گفت احساس می کند  که شایسته این دانشگاه نیست و به اینجا تعلق ندارد . 

این لحظه برای امی بسیار تکان دهنده بود چون یادش آورد که زمانی خود او هم چنین حسی داشت  ولی الان مدتها است که دیگر به این موضوع فکر نمی کند و اینکه او الان می دانست دانشجویش برخلاف تصوری که نسبت به خودش دارد متعلق به اینجاست .

پس به او گفت تو قراره خودت را قدرتمند جلوه بدی و به جلو حرکت کنی . تو قراره بهترین سخنرانی کلاس را ارائه کنی و آن دانشجو تحت تاثیر صحبت های امی کودی  در میان بهت و حیرت دیگران یک سخنرانی عالی انجام داد .

آن دانشجو چند ماه بعد دوباره  خانم کودی را دید و این درحالی بود که  در اثر همین وانمود کردن ها بسیار قوی  شده بود و به فرد جدیدی تبدیل شده بود .

 درپایان مطلب زبان بدن هویت شما را شکل می دهد خانم کودی باز بر این نکته تاکید می کند که آنقدر وانمود کنید و ادای آن چیزی را که مد نظر دارید در بیاورید تا به همان تبدیل شوید .

به یاد داشته باشید دستکاری های کوچک می تواند به تغییرات بزرگ منجر شود . قبل از اینکه وارد موقعیت جدیدی شوید که می خواهند شما را  مورد ارزیابی قرار دهند، فقط دو دقیقه در هر جایی که میتوانید ژست قدرت به خود بگیرید و با تمام نیرو  در صحه حاضر شوید .  همه آنچه شما برای وانمود کردن احساس قدرت  نیاز دارید بدنتان است و یک جای مناسب و دو دقیقه زمان. خواهید دید که  این کار می تواند به طرز چشمگیری آینده شما را تغییر دهد .

 دوستان عزیز ضمن تشکر از شما بابت همراهی و مطالعه مقاله زبان بدن هویت شما را شکل می دهد، از شما دعوت می کنم  در زمینه خلاصه بهترین ویدیوهای تد حتماً مطالب زیر را هم مطالعه کنید .

ماجرای صد روز نه شنیدن

ثبات قدم تنها کلید موفقیت

Rate this post
امتیاز شما به این مطلب
5/5

این پست دارای یک نظر است

دیدگاهتان را بنویسید