تنها کلید موفقیت ؛ ثابت قدم بودن

angella

ثابت قدم بودن ؛ بزرگ ترين عامل  موفقيت

دوستان عزيز سلام

 در اين قسمت از داستان تد به صحبت هاي بسيار زيباي خانم آنجلا لي دوك ورث مي پردازيم كه مي تواند خيلي به ديدگاه ما در مورد شناخت عامل اصلي موفقيت كمك كند .

احتمالا اگر اين سوال را از خيلي از افراد بپرسيم كه كدام عامل بيشترين تاثير را در موفقيت افراد دارد با پاسخ هاي متعدد و مختلفي روبرو شويم. علتهايي مانند هوش و استعداد زياد ،شانس ، ژن خوب ، پدر پولدار و … كه شما حتماً بهتر مي دانيد .اما اگر قرار باشد به موفقيت پايدار  در بلند مدت اشاره كنيم پاي موضوعات مهم تري به ميان مي آيد.

ايشان به عنوان كسي كه هم به عنوان يك معلم و هم روان شناس تحقيقات فراواني درگروههاي مختلف انجام داده است  در اين  رويداد از چگونگي فهم ثابت قدم بودن به عنوان مهم ترين عامل موفقيت براي ما سخن مي گويد .

طبق روال من اين سخنراني را كمي ساده و مختصر آماده كردم اميدوارم براي شما دوستان عزيز مفيد باشد.


مي توانيد ويديو كامل سخنراني خانم آنجلا لي دوك ورث را در اينجا ببينيد .

 

خانم آنجلا در اين ويديو به زماني اشاره  مي كند كه به عنوان معلم رياضي پايه هفتم به بچه ها تدريس مي كرد . به عنوان يك معلم زماني كه اوراق امتحاني بچه ها را تصحيح مي كرد متوجه موضوعي شد. اينكه بر خلاف انتظار  عامل ضريب هوشي تنها تفاوت بين بهترين و بدترين شاگردان او نبود .

يعني بعضي از قوي ترين شاگردان او ضريب هوشي فوق العاده اي نداشتند و در عوض تعدادي  از باهوش ترين شاگردان او در اين درس نمره خوبي كسب  نمي كردند.

اين تفاوت باعث شد تا خانم آنجلا به اين موضوع فكر كند كه با توجه به اينكه مفاهيم درس رياضي اگرچه كمي دشوار است اما طوري نيست كه بچه ها از ياد گرفتن آن ناتوان باشند و همه بچه ها  اگر با جديت و به اندازه كافي تلاش كنند مي توانند آن را ياد بگيرند ، چرا برخي از بچه ها در يادگيري اين مفاهيم بهتر از بقيه عمل مي كنند و برخي ديگر نه و اين تفاوت ناشي از چه عاملي است ؟

چيزي كه او در ادامه سالهاي تدريس متوجه شد اين بود كه در سيستم آموزش و پرورش بيشترين ملاك براي ارزيابي  يادگيري  دانش آموزان بر اساس ضريب هوشي  سرعت ياد گيري آنها بوده است  درحالي كه مساله بسيار با  اهميت ديگري كه وجود دارد و چه بسا از آن غفلت شده، داشتن ‌ درك بهتر نسبت  به دانش آموزان و  انگيزه هاي رواني آنها براي يادگيري است . يعني به جاي توجه به خصوصياتي از جمله هوش و استعداد بايد به فرايند يادگيري كودكان و آنچه در ذهن آنها مي گذرد  توجه بيشتري شود.

او اين سوال را مطرح  مي كند آيا  خوب بودن در  مدرسه و زندگي  فقط بستگي به توانايي فرد براي يادگيري سريع و آسان دارد ؟ خانم آنجلا  ضمن اينكه تحصيلات خودش را در زمينه روان شناسي ادامه مي دهد شروع به تحقيقات وسيعي در مجموعه هاي مختلف كودكان، نوجوانان و بزرگسالان  مي كند با اين پرسش كه در هر زمينه مورد بررسي او چه كسي و چرا موفق است ؟

تحقيقات آنها درگروههاي مختلفي اجرا شد در  محيطهاي مشاغل سخت و طاقت فرسايي مثل دانشجويان دانشگاه افسري ارتش  براي پيش بيني  اينكه چه افرادي در ارتش باقي مي مانند و چه افرادي آن را رها مي كنند. در ميان معلمين تازه كاري  كه در محله هاي خشن و محروم كار مي كردند براي تشخيص اينكه كدام يك از آموزگاران حاضرند تا پايان سال درآن محله باقي بمانند و اينكه كدام يك از آنها تاثير بيشتري هم بر ياد گيري دانش آموزان  داشته اند.

هم چنين در ميان شركت هاي خصوصي با اين پرسش كه كدام يك از فروشندگان قصد دارند در اين شغل باقي بمانند و درآمد بيشتري داشته باشند

نتيجه پژوهش

نتيجه اي  كه بعد از اين تحقيقات به دست آمد اين بود كه عامل پيش بيني كننده  موفقيت ، چيزهايي   مانند هوش اجتماعي ، ظاهر خوب ، سلامت جسمي و يا ضريب هوشي بالا  نبود  بلكه  عامل مهمی بود  به نام ثابت قدمي بودن .

ثابت قدم بودن به معني داشتن اشتياق و پشتكار براي اهداف بلند مدت است .ثبات قدم يعني تاب آوردن و  تحمل و يعني چسبيدن به اهداف در طول هر  شبانه روز و هفته ها و ماه ها  و براي سالها  و تلاش زياد براي اينكه آنچه كه مي خواهيم محقق شود .

ثابت قدم بودن يعني نگاه به زندگي به عنوان دوي ماراتن استقامت و نه دوي سرعت

خانم آنجلا در ادامه به تحقيقات خود راجع به ثابت قدمي در ميان هزاران دانش آموز ديگر ادامه 

ثابت قدم بودن و هوش

داد و  در اين آزمايشها تاثير عامل ثابت قدمي بيش از هر  عامل ديگري در موفقيت دانش آموزان  اثبات شد .

چگونه در كودكان ثابت قدم بودن  را ايجاد كنيم و انگيزه آنها را براي  مسيري طولاني  نگه داريم  ؟

اولين نكته مهم  اين است كه استعداد با ثابت قدم بودن ارتباط مستقيمي ندارد و منجر به ايجاد آن نمي شود چراكه افراد با استعداد زيادي وجود دارند كه متعهد به كار خود نيستند .نكته مهم اينكه در تحقيقات خانم آنجلا حتي اين عامل با اندازه  و ميزان استعداد هم رابطه معكوس داشت!.

نكته دوم اين كه آنچه بيشترين رابطه را با ثابت قدم بودن داشته عاملي به نام طرز فكر رشد بوده است . ايده اي از خانم كارد دوك كه معتقد است توانايي يادگيري ثابت نيست و با تلاش فرد مي تواند تغيير كند .

براي ديدن داستان تد در مورد صحبتهاي خانم كارل دوك حتماً اين مقاله را بخوانيد

خانم كارل دوك در تحقيقات خود نشان داد كه  وقتي بچه ها با مخوه عملكرد مغز در مواجه شدن با مسايل و چگونگي رشد آن چيزهايي ياد مي گيرند ، زماني كه شكست خوردند احتمال بيشتري داردكه استقامت كنند به اين دليل كه باور دارند كه اين  شكست  يك وضعيتي دائمي نيست . طرز فكررشد ايده بسيار موثري براي پرورش ثابت قدم بودن و پشت كار داشتن دركودكان بوده است.

ثابت قدم بودن و یادگیری

بياييد درمورد ثابت قدم بودن كودكانمان ثابت قدم باشيم .

مقالات پیشنهادی

5/5 - (2 امتیاز)
امتیاز شما به این مطلب
5/5

این پست دارای 3 نظر است

  1. meysam

    فلسفه ژاپنی “کایزن” به من داره کمک زیادی میکنه در جهت ثابت قدمی و رسیدن به اهداف

دیدگاهتان را بنویسید