در فصل دوم اثر مرکب دارن هاردی به موضوع با اهمیت آگاهی انتخاب ها و تصمیم های ما و اثری که روی زندگی ما دارند اشاره می کند.
فهرست مطالب
Toggleانتخابهای ما ریشه نتایجی است که درزندگی به دست می آوریم . هر انتخاب از رفتاری آغاز می شود که در طول زمان به عادت ما تبدیل می شود . باید توجه داشته باشیم که انتخابهای ضعیف باعث شکست ما خواهند شد .
ما در طول شبانه روز تصمیمات زیادی می گیریم که نسبت به بخش قابل توجهی از آنها آگاهی لازم را نداریم چون برای ما تبدیل به عادت شده اند .
بزرگترین چالش اصلاح تصمیم های عمدی نامناسب نیست زیرا اصلاحشان بسیار آسان است . بلکه بزرگترین چالش اصلاح تصمیماتی است که به طور ناخودآگاه میگیریم و متوجه آنها نیستیم .
بسیاری از مشکلاتی که برای ما پیش می آید ناشی از تصمیم ها و انتخاب هایی است که ناخودآگاه گرفتیم و به یک باره خود را درمقابل عواقب ناخواسته اش گرفتار دیدیم .
در ادامه فصل دوم اثر مرکب دارن هاردی اشتباهات کوچک را مانند نیش پشه ها در زندگی می داند که نتیجه های بدی به همراه دارد. مثل اینکه کمدینی در اجرای خود حرف نژاد پرستانه ای بزند و یا یک ورزشکار حرفه ای کار خلاف عرفی انجام دهد ” درمجموع افرادی که بیشتر درمعرض قضاوت عمومی هستند اگر رفتاری خارج از عرف انجام دهند با واکنش های منفی تری روبرو می شوند ” .
برای بسیاری از افراد انتخابهای کوچک و ناخودآگاه است که اهمیت دارد زیرا همین تصمیمات کوچک است که باعث منحرف شدن مسیر موفقیت می شود .
نکته مهم دیگری که در فصل ذوم اثر مرکب مورد تاکید قرار دارد موضوع مسئولیت پذیری است.
مطالعه مقاله خلاصه کتاب هنر ظریف بی خیالی – مارک منسون
اگر صد در صد مسئولیت هر کار و تجربه ای را به عهده خود بگیریم انتخاب ها و نحوه بازخورد خودمان نسبت به وقایع را بر عهده گرفتیم و مسئول واکنش مان نسبت به رویدادها هستیم .
مسئولیت پذیری یعنی این که انگشت اتهام به سوی کسی دراز نکنیم و از دیگران انتظار نداشته باشیم مشکل ما را حل کنند و خود را قربانی شرایط بیرونی ندانیم .
در ادامه فصل دوم اثر مرکب هاردی به بیان فرمول خوش شانسی می پردازد و اعتقاد دارد که زمانی شانس به سراغ فرد می آید که فرصت و آمادگی هم زمان باشند .
فرمول خوش شانسی
آمادگی( رشد شخصیتی ) + نگرش ( باورهاطرز فکر ) +فرصت (اتفاق خوبی که در سر راه شما قرار میگیرد . )+ عملکرد ( درباره آن کاری انجام دهید )= شانس
دراینجا دارن هاردی روشی را معرفی می کند به وسیله آن می توان کنترل بیشتری بر روی تصمیم ها و انتخاب های خود داشت . ابتدا حیطه ای از زندگی را که قصد دارید تغییراتی در آن ایجاد کنید را انتخاب کنید.
این حیطه می تواند مدیریت هزینه ها ، کاهش وزن ، بهبود روابط عاطفی و … باشد. اولین قدم به سمت تغییر، آگاهی است. اگر می خواهید از جایی که هستید به جایی که می خواهید بروید ، باید آگاهی از انتخابها یتان که شما را به مقصد مورد نظر می رساند، شروع کنید.
در ادامه عملکرد مرتبطی با آن زمینه ای که می خواهید در آن تغییری ایجاد کنید داشته باشید .مثلاً اگر تصمیم گرفته اید که از بدهی خلاص شوید ، باید از تک تک سکه هایی که در جیبتان است شروع کنید ، اگر قصد دارید کاهش وزن داشته باشید باید غذاهایتان را کنترل کنید و … . همیشه دفترچه یادداشتی به همراه داشته باشید و هر روز همه چیز را بدون بهانه در آن بنویسید.
این روش باعث می شود تا توجه بیشتری به تصمیم ها و انتخاب ها داشته باشید. انجام این کارهای کوچک به صورت مکرر و به مدت کافی باعث می شود تا اثر مرکب تاثیرش را بگذارد .یادتان باشد که اثر مرکب زمانی در زندگی تان موثر است که با انتخاب های دشوار و خسته کننده روبرو باشید .
اهمیت این روش به این دلیل است که شما را از لحظه لحظه زندگی آگاه می کند و اجازه می دهد تا در هر قسمتی از زندگی که می خواهید پیشرفت کنید . تازمانی که رفتارتان را نسنجید نمی توانید آن را مدیریت کنید و زمانی که از عملکرد خود آگاه باشید می توانید بفهمید دقیقاً چه کسی هستید و استعدادها و توانایی ها و دارایی هایتان چیست .
در ادامه فصل دوم اثر مرکب دارن هاردی از ما میخواهد تا به مدت سه هفته به ثبت دقیق همه رفتارهایی که در زمینه موضوعی که قصد ایجاد تغییر در آن را داریم بپردازیم .
در این شیوه توجه ما به کوچک ترین کارهای درست و اشتباه جلب می شود و زمانی که تصمیم گرفته می شود تا کوچک ترین اقدامات اصلاحی مداوم انجام شود نتایج فوق العاده ای به همراه دارداما این نتایج فوری نیست .
این نکته را به یاد داشته باشید شاید کسی متوجه این تغییرات جزیی نشود و از بابت آن شما را تشویق نکند، اما در نهایت همین نظم و انظباط کوچک است که درطول زما ن نتیجه می دهد .
در بسیاری از مسابقات ورزشی تفاوت نفر اول و دوم مقدار ناچیزی است مثل تفاوت رکورد نفر اول و دوم در مسابقه شنا . اما همین برتری حاصل تمرینهای مداومی است که در طول زمان انجام شده و ناچیز به نظر می رسیده و نکته مهم این که با وجود فاصله کم بین امتیازات نفر اول با دوم ، مقدار جایزه ای که به نفر اول می رسد چندین برابر نفرات بعدی است و این همان قدرت کارهای کوچک است که چیزهای معمولی را از چیزهای غیر معمولی جدا می کند .
برای کسب نتیجه ای بهتر نیازمند کارهای بیشمار کوچکی هستید که به چشم نمی آیند .
در ادامه فصل دوم اثر مرکب دارن هاردی به مثال دیگری از ثبت وقایع اشاره می کند به این صورت که زمانی که مدیر یک شرکت به دلیل افت شرکت از من راهنمایی خواست من به کمبود اشتیاق و تعهد در میان کارکنان پی بردم و اینکه مدیر عامل مزبور به کارمندانش صحبت نمی کند وبه اندازه کافی به همه بخشهای شرکت توجه ندارد .
من از او خواستم حداقا هفته ای سه روز از دفتر کارش بیروت بیاید و حد اقل با یه نفر کارکنانش صحبت کند و آنها را تشویق کند و از آنها تشکر کند این تغییر کوچک که فقط هفته ای یک ساعت زمان می برد اما در طولانی مدت نتایج فوق العاده ای به همره داشت و با عث ایجاد انگیزه و سخت کوشی بیشتر در کارکنان شد و اثز موجی این رفتار جدید در تعامل کارکنان با مشتریان هم تاثیر گذاشت و باعث رشد بیشتر کسب و کار آنها شد و در یک دوره 18 ماهه به میزان سی درصد سود شرکت را افزایش داد .
قدم به قدم و روز به روز انتخا ب هایتان به رفتار تان شکل می دهد تا به عادت تبدیل شوند. تمرین و تکرار آنها را دائمی میکند شکست و پیروزی بر اساس عادتها شکل می گیرد پس عادتهایی را که موجب شکست می شوند را حذف کنید و عادتهای مثبت را در خود پرورش دهید و در این صورت می توانید به بزرگترین خواسته هایتان برسید.
این پست دارای یک نظر است
Pingback: فصل چهار كتاب اثر مركب - محمد برخورداری