خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود

خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود

خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود pdf

دوست عزیز سلام. امیدوارم حالتون عالی باشه. یکی از بهترین کتابهای خودیاری در زمینه رسیدن به صلح با خود و کسب آرامش درونی، کتاب نیمه تاریک وجود اثر خانم دبی  فورد است. در مطلبی که در ادامه می خوانید نکات مهمی از خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود مورد اشاره قرار گرفته است. پیشنهاد می کنم مطالعه این مطلب بسیار مهم را از دست ندید.

چطور در زندگی به آرامش برسیم؟

این سوال مهمی است که همه ما انسانها به شکلهای مختلف به دنبال پیدا کردن پاسخی برای آن هستیم. در وجود هر کدام از ما خصوصیات و ویژگی هایی وجود دارد که ما به صورت آگاهانه و یا ناخودآگاه آنها را نمی پسندیم و دوستشان نداریم. این ویژگی ها، جنبه های مختلفی از جمله ویژگیهای ظاهری  و یا خصوصیات شخصیتی و رفتاری ما را در بر می گیرند. عدم پذیرش این موارد معمولاً فشار روانی بر ما وارد کرده و باعث می شود برای فرار از روبرو شدن با آنها دست به رفتارهای مختلفی از جمله فرافکنی بزنیم.

به همین دلیل است که بیشتر افراد ریشه ناراحتی ها و تنشهای درونی خود را در بیرون از خویش جستجو کرده و به دنبال تغییر دادن عوامل بیرونی هستند. به عبارت دیگر ما اعتقاد داریم که دیگران یعنی همسر، پدر، مادر، دوست، همکار، رئیس و … باید خودشان را تغییر دهند تا حال ما بهتر شود.

در روابط عاطفی و اجتماعی با دیگران، نمونه های زیادی از این نوع توقع و انتظار دیده می شود. اما آیا واقعاً ریشه نارضایتی و ناآرامی های درونی ما در زندگی، شرایط بیرونی و طرز برخورد دیگران با ماست؟در کتاب نیمه تاریک وجود، خانم دبی فورد تلاش کرده تا به ما نشان دهد که چطور می توانیم با خودمان به صلح و آرامش برسیم.

آشنایی با مفهوم سایه در کتاب نیمه تاریک وجود

  خانم دبی فورد در ابتدای کتاب نیمه تاریک وجود از مفهومی به نام سایه صحبت کرده است. سایه در هر فرد شامل آن دسته از خصوصیات و ویژگیهایی است که افراد حاضر به پذیرش آن نیستند و سعی در پنهان کردن آن دارند. خصوصیاتی مثل تنبلی، پرخاشگری، اهمالکاری، ترس، دروغگویی، فریبکاری، بی نظمی، سلطه جویی و ….

 هر یک از ما خصوصیاتی داریم که دوستشان نداریم. بنابرین سعی در پنهان کردن آنها داریم. چون تصور می کنیم اگر با این ویژگی ها شناخته شویم منزلت و جایگاه ما نزد دیگران تنزل پیدا می کند. اما واقعیت این است که این سایه ها مانند توپهای پلاستیکی هستند که روی آب قرار دارند و ما سعی داریم با فشار آنها را زیر آب نگهداریم. انجام این کار طبیعتاً نیاز به صرف انرژی زیادی دارد. اما به محض اینکه  ما دست از فشار برمی داریم این توپها دوباره روی آب آمده و نمایان می شوند.

خانم دبی فورد عقیده دارد که ما زمانی می توانیم به آرامش و صلح درونی واقعی برسیم که بتوانیم این سایه ها را بشناسیم و بپذیریم.  ما باید به این باور برسیم که تمام ویژگیهای شخصیتی به ظاهر منفی ما، دارای موهبتها و درسهای بزرگی برای ما هستند. برای پذیرش این ویژگی ها لازم است تا قبل از هر چیز موهبتها و جنبه های مثبت این خصوصیات را درک کنیم و به دیده احترام به آنها نگاه کنیم. ما باید بتوانیم به همه جنبه های وجودمان اجازه بودن بدهیم.

چطور از قضاوت دیگران دست برداریم؟

حتماً شما هم این تجربه را داشتید که نسبت به برخی از رفتارها و خصوصیات دیگران که از نظر شما ناپسند است احساس ناراحتی کنید و در مورد آنها قضاوت کنید. یکی از درسهای مهمی که در کتاب نیمه تاریک وجود می گیریم این است که درک کنیم ما به صورت بالقوه می توانیم دارای همه خصوصیات و ویژگیهای منفی باشیم که در دیگران می بینیم. ما از دوران کودکی یاد گرفته ایم که جهان را به شکل بدها و خوبها ببینیم و بر مبنای تفاوتهایی که با دیگران داریم خودمان و دیگران را ارزیابی کنیم. این داوری و قضاوت کردن شامل وضعیت ظاهری، جایگاه اجتماعی، ملیت، دین و بسیاری از موارد دیگر می شود.

برای اینکه با خودمان به صلح برسیم باید بتوانیم همه آن چیزهایی که در دیگران دوست داریم و یا از آن بیزار هستیم را در آغوش بگیریم و بپذیریم. برای پذیرش این موضوع باید به این درک برسیم که همه ما دارای خصوصیات مثبت و منفی فراوانی هستیم. قبل از اینکه در مورد رفتار بد دیگران بخواهیم قضاوت کنیم باید به یک نکته مهم توجه کنیم. اینکه اگر ما شرایط زندگی و تجارب آن فرد را داشتیم و در موقعیت او قرار می گرفتیم چطور عمل می کردیم؟ آیا در آینده این امکان وجود ندارد که ما هم همان رفتارهای نامناسب را از خودمان نشان دهیم؟

نیمه تاریک وجود و فرافکنی خصوصیات منفی

 در بخش دیگری از کتاب نیمه تاریک وجود، خانم دبی فورد به نکته بسیار مهمی اشاره می کند. ما انسانها عادت داریم که خصوصیات منفی خودمان را فرافکنی کنیم و در دیگران ببینیم. واقعیت این است که وقتي ما درباره جنبه هايي از شخصيتمان كه دوست نداريم مضطرب هستيم، مكانيسم دفاعي ما وارد عمل مي شود. در نتيجه ما اين ويژگي ها را به عوامل و افراد بيروني نسبت مي دهيم تا اضطرابمان كم شود. این نکته طلایی را به یاد داشته باشید که هر گاه دیدید که نسبت به یک ویژگی رفتاری و شخصیتی فردی خیلی حساس هستید بدانید که خود شما هم این خصوصیت را دارید. وقتی شما ویژگی های نامطلوبتان را پنهان می کنید،  نسبت به دیدن آن در دیگران بیشتر حساس می شوید. اين يك قانون الهي است  كه هستي همواره  ما  را به سمتي هدايت مي كند كه تماميت وجودمان را بپذيريم.

 ما هر كسي و هر چيزي را كه جنبه هاي فراموش شده وجودمان را انعكاس مي دهد به خود جذب مي كنيم. تا زماني كه جنبه اي را در خودمان نمي پذيريم، افرادي را به زندگي مان جذب مي كنيم كه آن جنبه را از خود نشان مي دهند. بنابراین براي اينكه بتوانيم ديگران را دوست داشته باشيم نياز است كه تمام جنبه هاي وجودمان را بدون قيد و شرط دوست داشته باشيم. اين نكته مهم را به خاطر داشته باشيد كه وقتي تمام ويژگي هاي خودتان را بپذيريد ديگر با افراد داراي آن ويژگي تماسي نخواهيد داشت.

قدمهایی برای شناخت سایه درونی

در کتاب نیمه تاریک وجود اشاره شده برای کار بر روی سایه در اولین قدم باید آن را بشناسیم و پرده از روی آن برداریم. این کار با شناخت موهبتها و درسهای هر یک از جنبه های ظاهراً نامطلوب پنهان ما صورت می گیرد. یعنی بدانیم که تمام خصوصیات  به ظاهر منفی که داریم، برای ما منفعت داشته اند. مرحله بعدی تملک این ویژگیها است. البته انجام این کار چندان راحت نیست. زیرا دردي كه از مشاهده كردن كاستي هايمان دچار مي شويم ما را مجبور مي كند كه آنها را پنهان كرده و براي جبران جنبه هايي كه در خودمان نفي كرديم نقطه مقابل آنها شويم. سپس نقاب هاي شخصيتي براي خودمان به وجود مي آوريم تا به خودمان و ديگران بقبولانيم كه آن خصوصیات منفی را نداریم. برای ایجاد صلح درونی با خود باید بتوانید با نقابهای شخصیتی که برای خود درست کرده اید روبرو شوید.

چطور از درد و رنجهای گذشته رها شویم؟

در بخش دیگری از کتاب نیمه تاریک وجود به موضوع مهم مسئولیت پذیری اشاره شده است. بيشتر ما تمايل داريم فقط مسئوليت اتفاقات خوب زندگي مان را بپذيريم و از قبول مسئوليت اشتباهات طفره مي رويم. وقتي ما مسئوليت پذير مي شويم، مسئوليت پذيري نياز به تغيير نگرش دارد. براي اين كار بايد گذشته مان را جستجو كنيم تا تعبير نيرو افزايي پيدا كنيم كه به ما براي پذيرش مسئوليت اتفاقات گذشته کمک کند. شما در جهاني زندگي مي كنيد كه هر رويدادي دليلي دارد. موهبت هر كدام از وقايع زندگي را بفهميد تا شكرگزار شويد و در اين صورت درك مي كنيد كه مورد لطف و رحمت قرار داريد.

در مواجه شدن با اتفاقات ناخوشایند زندگی و تفسیر آنها، ما بايد تفسیرهایی را انتخاب كنيم كه زندگي مان را به پيش ببرند و به ما قدرت دهند نه آنهايي كه به ما احساس تنهايي و ناتواني مي دهند. ابداع تعبيرات جديد، ساده ترين راه براي تبديل یک تجربه منفی به موردی مثبت است. تمامي رويدادهاي زندگي خنثي هستند و اين ما هستيم كه جهان را با عينكي متفاوت مي بينيم و هر رويدادي را به شكل متفاوت درك مي كنيم. اين نگرش ها و تعبيرات ما هستند كه بر احساساتمان تاثير مي گذارند نه خود آن رويدادها.

خرید خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود

دوستان عزیز امیدوارم مطالبی که تا اینجا از خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود ارائه شد، مورد توجه و استفاده شما قرار گرفته باشد. در این کتاب آموزه های بسیار زیادی در خصوص مواجه شدن با سایه و پذیرش تمام جنبه های وجودمان بیان شده است. در این مطلب کوتاه تنها به نکاتی از این کتاب به صورت اختصار اشاره شد. شما می توانید با تهیه خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود، به طور کامل با محتوای این کتاب آشنا شده و از مطالب ارزشمند آن استفاده کنید. در محصول خلاصه این کتاب سعی شده تا درسها  و نکات مهم و کاربردی کتاب تا جایی که ممکن است جمع آوری و ارائه شود.

مزایای خرید خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود

  • شما با خرید خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود یک کتاب الکترونیکی با فرمت pdf دریافت می کنید.
  • همانطور که می دانید یکی از اصول ماندگاری مطالب مطالعه شده در ذهن، دوباره خوانی کتابها است. حجم کم این خلاصه کتاب به شما این امکان را می دهد که بتوانید درسهای آن را بارها برای خود مرور کنید. این کار باعث یادگیری و ماندگاری بیشتر آموزه های کتاب در ذهن شما می شود.
  • متن کتاب نیمه تاریک وجود، در دستگاههای مختلف از جمله موبایل، تبلت و لپتاپ به راحتی و بدون نیاز به هیچ برنامه و پلتفرم جانبی قابل مطالعه، علامتگذاری و یادداشت نویسی است.
  • به جرات می توان گفت خلاصه کتابهای تولید شده در وبسایت barkhordariy.com   معمولاً جزو کامل ترین خلاصه کتابهای موجود می باشند. در تولید این آثار سعی شده تا ضمن رعایت اختصار مطلب، تا آنجا که ممکن است به نکات مهم و اساسی متن اصلی کتاب اشاره شود تا خواننده کتاب درک درستی از مفاهیم مطرح شده در کتاب داشته باشد.
4.2/5 - (4 امتیاز)
4.2/5 - (4 امتیاز)
امتیاز شما به این مطلب
5/5

این پست دارای یک نظر است

دیدگاهتان را بنویسید